Бронзов медал за СКЛА "Добруджа 99" на първенството за юноши младша възраст

Бронзов медал за Денис Атанасов от СКЛА "Добруджа 99" - Добрич на 1500 метра на националния шампионат по лека атлетика, провел се през почивните дни на стадион "Васил Левски".

Бронзов медал за СКЛА "Добруджа 99" на първенството за юноши младша възраст



Под проливния дъжд над София се проведе държавното първенство за юноши и девойки младша възраст. Възпитаникът на Спортно училище "Г. С. Раковски" Денис Атанасов се пребори за медал с лично постижение от 4.16 мин. Шампион в тази дисциплина стана Трифон Илиев от СКЛА "Шумен", а втори е Иван Иванов от "Супер спорт" - Варна.


Карина Георгиева от СКЛА "Добруджа 99" пробяга 2 000 м. стипълчейс за 8.20 мин. и малко не й достигна да се окичи с медал, въпреки че бе една от най-малките участнички в тази тежка дисциплина. Тя бяга сама в серията си на 3 км. гладко бягане и финишира първа с отличен резултат - 11.40 мин., който я нареди 8-ма в крайното класиране, а Алтен Атанасова е 11-та с 12.17 мин. И двете състезателки на СКЛА "Добруджа 99" са в по-малката възрастова група. Голяма част от възпитаниците на треньора Еманоела Радева дебютираха в своите дисциплини, като постигнаха лични резултати и добиха увереност за своето бъдещо израстване. Предстоящите им стартове ще са тази седмица на нацаионалния шампионат за юноши и девойки под 16 години и мъже и жени във Велико Търново.