Започва мащабен ремонт на Детска млечна кухня в Добрич

На 1 юни ще започне ремонт на Детска млечна кухня в Добрич, която се помещава на ул. "Полковник Дрангов" 8. Строително-ремонтни дейности с такива мащаби не са извършвани от 1972 година.

Започва мащабен ремонт на Детска млечна кухня в Добрич

Финансирането в размер на близо 27 000 лева се осигуряват от Есетере ЕООД. Предстои с дарението да се извърши цялостна подмяна на стенната облицовка и на подовата настилка в помещение "Топла кухня". Ще бъдат сменени изцяло ВиК и ел. инсталациите, ще се изгради кухненска аспирация. Предвижда се закупуване на кухненско оборудване - кухненски мивки, работни маси и сладкарски конвектомат. Това ще осигури бързо и навременно подготвяне на десерти, съгласно изискванията на Министерство на здравеопазването за приготвянето на висококачествена и здравословна храна, съобразена с възрастта на потребителите.



Детската кухня всеки ден приготвя храна за две възрастови групи - около 1000-1200 порции. Предлага се тристепенно меню, съобразено с препоръчителните дневни норми за консумация на основните хранителни продукти, като плодовете и зеленчуците са съобразени със съответния сезон. От тази услуга се възползват около 400 потребители.

След приключване на дейностите условията за работа в Детската кухня ще се подобрят и ще се разнообрази менюто на  децата.

С този мащабен ремонт Община Добрич продължава съвместната инициатива с Есетере, която датира от две години, да направи децата на Добрич щастливи и да подобри услугите за тях.