Добруджа тръгна с две победи и е близо до медалите

С две победи започна участието на хандбалистите на Добруджа в Държавното първенство за юноши до 15 години. Осемте най-добри отбора в страната си оспорват медалите от днес до неделя в Хасково.

Добруджа тръгна с две победи и е близо до медалите

По-рано през деня момчетата на Светослав Божков победиха Локомотив (Мездра) с 23:18. Преди минути добричлии записаха и втора победа в предварителната група и напрактика си осигуриха класирането за полуфиналите. Добруджа победи Септември (Гложене) с 27:22 във втория си мач за днес.


 

В събота от 11 часа жълто-зелените хандбалисти ще срещнат Топлика (Минерални бани) в последен мач от груповата фаза. Добруджанци ще гонят трета победа, която да ги остави на първото място в групата и да им осигури по-лесен съперник на 1/2-финалите. Те ще се играят в събота вечер, а финалът е в неделя в Хасково.

 

Припомняме, че през април юношите на ХК Добруджа до 15 години спечелиха Купата на България. Сега старши треньорът Светослав Божков и неговите състезатели отново са амбицирани да достигнат поне до медалите от републиканското първенство.