„Пътуване” до Първата световна война предложи Историческият музей в Тошево в Нощта на музеите

събота, за 7 – ма поредна година Исторически музей – Генерал Тошево отбеляза Европейската нощ на музеите.

„Пътуване” до Първата световна война предложи Историческият музей в Тошево в Нощта на музеите

В залата за гостуващи изложби бе представена изложбата на РИМ – Добрич – „Оръжия и униформи от времето на Първата световна война”. Тя е поредната съвместна инициатива на Регионален клуб „46-и пехотен добрички полк“ към Национално дружество „Традиция“ и Регионален исторически музей – Добрич и е посветена на 100-годишнината от боевете по времето на Първата световна война.



В изложбата са включени експонати, предоставени от фонда на Регионален исторически музей – Добрич, експонати от д-р Добрин Добрев, Снежана Атанасова, Деян Дечков, Венцислав Чаков – уредник в Исторически музей – Балчик и експонати от Исторически музей – Генерал Тошево.

До края на месец юни посетителите ще имат възможност да видят различни униформи, огнестрелно и хладно оръжие, било на въоръжение във воюващите армии по време на Първата световна война. Изложбата представя и интересни фотографии, правени на Добруджанския фронт в периода септември 1916 г. – септември 1918 г.

Непосредствено преди да бъде открита изложбата посетителите се насладиха на музикална програма в градината пред музея. В нея взеха участие талантливите деца от ЦПЛР (ЦРД), с ръководител Веселина Куцарова и Симона Йорданова от СУ „Св. Климент Охридски”, гр. Добрич.