Сребърни медали за Добруджа

Купата за второто място бе връчена на капитана Илиян Илиев. За десети път в последните 11 сезона жълто-зелените са медалисти.

Сребърни медали за Добруджа



В зала "Русалка" в Добрич днес се изигра вторият мач от финалния плейоф в мъжката А хандбална група между Добруджа и Локомотив (Варна). През близо 400 зрители своите медали преди срещата показаха най-малките състезатели в местната школа. Отборът за хандбалисти до 10 години с треньор Емил Иванов завърши на второ място в Североизточна България.

С 2:0 победи титлата спечелиха железничарите. След като преди седмица Локомотив победи във Варна, днес се наложи и при гостуването си в Добрич, като стана шампион на страната с 22 победи и нито една загуба.

През първото полувреме Добруджа успя да се противопостави и на почивката изоставаше само с 3 гола - 13:10. През врарата част Локомотив увеличи преднината си и спечели с 26:16.


След мача се състоя церемония по награждаване на отборите. Хандбалистите на Добруджа получиха сребърните си медали от делегата на срещата Росица Димкова. Тя връчи и купата за второто място в първенството на капитана Илиян Илиев.


За десети път Добруджа е сред призьорите в мъжката А хандбална група. Отборът от Добрич е двукратен шампион на България, днес за пети път спечели сребърните медали, а също така на 3 пъти се окичи с бронза. Основна заслуга за тези постоянни успехи има Георги Андреев - президент и старши треньор на Добруджа.



Златни медали получиха двама добричлии, които са хандбалисти на Локомотив - Иван Иванов - Змея и Тансер Надир. В състава на шампионите има още бивши състезатели на Добруджа - Чавдар Чернев, Станислав Добрев и Костадин Иванов.