Девойките на България спечелиха турнира на УЕФА в Албена

Националният отбор на България за девойки до 17 години спечели приятелския международен турнир за развитие на УЕФА в Албена, след като постигна три поредни победи. В последния си двубой от надпреварата възпитаничките на Троян Радулов победиха Румъния с 2:1 с голове на Ивана Найденова и Венка Драганова.

Девойките на България спечелиха турнира на УЕФА в Албена

В 24 мин. националките откриха резултата. Ивана Найденова отне топката и изведе по великолепен начин зад отбраната Александра Янева, която реализира хладнокръвно за 1:0.  В 50 мин. лъвиците удвоиха преднината си. След ъглов удар топката бе избита, но попадна във Венка Драганова, която с мощен шут намери мрежата за 2:0. В 54-та минута гостите върнаха едно попадение чрез Йоана Йонеску, която стреля от далечно разстояние и след рикошет топката влезе във вратата.



В другия двубой от турнира днес Словакия надигра Македония с 4:0.

България завърши на първо място в крайното класиране с пълен актив от 9 точки, следват Словакия с 6 и Румъния с 3. Македония остана на последното място без спечелена точка.

Българският футболен съюз получи похвала от УЕФА за отличната организация на турнира, а домакините за професионално подготвените футболни терени. 

Между 23 и 29 май Албена отново ще бъде домакин на турнир за развитие от календара на УЕФА. Надпреварата е за девойки до 18 г. с участието на Румъния, Хърватия, Черна гора и Молдова.