В Каварна откриват паметник на Рони Джеймс Дио

На 23 октомври от 14.00 часа в Каварна ще бъде официалното откриване на първия паметник на легендарния Рони Джеймс Дио. На събитието се очаква да присъстват Стив Минарди – мениджър от екипа му и Саймън Райт – бивш барабанист на AC/DC в периода 1983 г. – 1989 г., а от 1989 г. – барабанист на Дио. Сред многото гости от страната и чужбина ще бъдат и представители на гръцкия фен клуб на рок легендата.

Паметникът на Дио е изработен за около два месеца от скулпторите Александър Петров и Красимир Кръстев-Ломски. Монументът ще бъде в цял ръст, в характерна поза и ще е с височина над 2 метра. Бронзовата фигура ще се издига в Градския парк на Каварна, като с това се поставя началото на изграждането на Алея на рока в морската рок-столица. Средствата за направата на паметника са изцяло от дарения.

Рони Джеймс Дио е една от емблемите на класическия рок. Бил е вокалист на групи като Елф, Рейнбоу, Блек Сабат, Дио и Heaven and Hell. Завинаги ще остане в историята на музиката с песните The Man on the Silver Mountain, The Temple of the King, Kill the King, Long Live Rock ‘n’ Roll, Children of the Sea, Lady Evil, Holy Diver и много, много други. Българската публика имаше уникалния шанс да се докосне до магията, наречена Рони Джеймс Дио. Той изнесе няколко концерта в Каварна в последните години. Дио е един от рокаджиите, които се сдобиха с портрет върху жилищен блок в Каварна. През май тази година на 67-годишна възраст Дио ни напусна, губейки битката с рака.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+