Дронове сервираха коктейли на плажа в Албена

Около 30 любители и професионални пилоти на дронове се събраха в курортен комплекс Албена, за да демонстрират своите умения.

Дронове сервираха коктейли на плажа в Албена

Вторият национален дрон фест беше наситен с атрактивни състезания и емоции както за участниците, така и за публиката. Едно от тях беше сервиране на коктейли на плажа от майсторски управляван дрон.




Ентусиасти с фабрични и ръчно изработени механични птици се състезаваха в 5 игри, за да представят възможностите на всички класове дронове. Сред тях имаше и професионални модели, наричани „лимузините” на умните хвърчащи машини. Всички пилоти, независимо от степента на уменията си са обединени от едно – любовта към летенето. Светослав Петков препоръчва да се използват професионални дронове, макар и по-скъпи, защото останалите са опасни. Те могат да бъдат и изключително полезни. Най-младият участник 17-годишният Бисер Атанасов от Сливен, споделя, че управлението на дрон никак не е трудно. Той се занимава любителски с това от 2 години. Момчил Пенев от Добрич пък демонстрира професионални акробатични умения с малък радиоуправляем хеликоптер. За първи път се докосва до авиомоделите на 6 години. За разлика от дроновете, за тяхното управление се изисква майсторство от висшия пилотаж.


За първи път дронове сервираха коктейли на плажа и това беше една от най-впечатляващите атракции на второто издание на дрон феста.