Димитър Милчев и Деян Галинов - отново шампиони на България по кикбокс

Със спечелената титла Димитър Милчев запазва мястото си в националния отбор на България.

Димитър Милчев и Деян Галинов - отново шампиони на България по кикбокс

В Нова Загора се проведе републиканското първенство по кикбокс. В стил фулконтакт в категория до 63.5 кг. шампион стана добричлията Димитър Милчев. Той е състезател на клуб "Боил" - Варна, а негов треньор е Красимир Кирилов.



На ринга в Ноза Загора добричлията записа две убедителни победи с 3:0 съдийски гласа. Първо на 1/2-финал той победи Константин Радо от Самурай - Бургас, а в битката за първото място спечели срещу Йордан Николов от Икен - София.

Като шампион на страната Димитър Милчев заслужи да представя България на международната сцена. През следващата седмица той ще участва на състезание в Унгария. Първото място в България го класира и за Европейското първенство по кикбокс тази година. През миналата той отново бе републикански първенец, след което спечели третото място на шампионата на континента.

В Нова Загора още един добричлия достигна до златото. Деян Галинов от Спортен клуб "Вокил" - Варна стана шампион при юношите старша възраст в стил К1 в категория до 71 кг. На финала той срещна състезател на Патриот - Дупница. Още в първия рунд Деян Галинов нанесе мощни удари с ръце и след почивката поради счупване на носа на съперника и лекарска забрана, добричлията бе обявен за шампион.