14 медала за СКЛА "Добрич" на "Дионисополис", Михаил Михалев покри норматива за европейското

Шампиони в Балчик станаха Георги Иванов, Христо Банков, Георги Димов, Никола Михов, Тодор Петров и Владислава Иванова.

14 медала за СКЛА "Добрич" на "Дионисополис", Михаил Михалев покри норматива за европейското

5-ият турнир по хвърляния "Дионисополис" се проведе вчера на полигона в Балчик. Състезанието е включено в календара на БФЛА и събра едни от най-добрите хвърлячи на страната.



СКЛА "Добрич" с президент и треньор Галин Костадинов отново доказа, че школата по хвърляния на нашия град е водеща в България. Клубът спечели 6 златни, 6 сребърни и 2 бронзови медала на турнира в Балчик.

Очаквано на тласкане на гюле при мъжете титлата спечели републиканският шампион и национален рекордьор в дисциплината Георги Иванов. Състезателят на СКЛА "Добрич" стана първи с резултат 20.12 метра, доближавайки се до норматива за класирането на световното първенство по лека атлетика в Лондон през август - 20.50 метра.

На тласкане на гюле при юношите старша възраст, под 20 години, шампион стана Христо Банков с един от най-добрите резултати в Европа за сезона и негов личен рекорд - 18.25 метра. Втори е неговият съотборник в СКЛА "Добрич" Михаил Михалев с личен треньор Димитър Димитров. Той тласна гюлето на 17.85 метра, като покри норматива за участие на европейския шампионат в края на юли в Гросето, Италия - 17.75 метра. И двамата гюлетласкачи ще участват на първенството на континента. Христо Банков покри норматива за класиране на европейското преди 2 седмици на турнира в Шабла.

На мятане на диск първи при юношите старша възраст е Георги Димов с 47.82 метра. Сребърен медал в тази дисциплина спечели Георги Гюров.


Никола Михов стана шампион на хвърляне на чук при юношите старша възраст с личен резултат - 62.88 метра.

На това състезание той и Георги Димов покриха норматива за участие на Балканското първенство по лека атлетика в Крайова, Румъния в началото на юли. Квоти за Балканиадата имат и гюлетласкачите Христо Банков и Михаил Михалев.

Ивайло Иванов спечели бронзов медал на чук при момчетата под 16 години с личен резултат.

На тласкане на гюле за състезатели до 14 години Тодор Петров е първи, а Драгомир Иванов - втори. Тодор Иванов спечели още един медал в Балчик - сребърен на чук.


По два медала при момичетата под 14 години на турнира "Дионисополис" спечелиха две състезателки на СКЛА "Добрич". Владислава Иванова е първа на тласкане на гюле и втора на хвърляне на чук, а Радосвета Илиева е втора и трета съответно в тези дисциплини.

Благодаря на спонсорите на клуба "Go Grill" и "Йонивел", както и на всички, които ни подкрепят, за да можем да участваме на състезания и да постигаме тези успехи, сподели Галин Костадинов - президент и треньор на СКЛА "Добрич".