Сребърни медали за най-малките хандбалисти на Добруджа

Един гол не достигна на жълто-зелените за титлата. През този сезон най-малките хандбалисти на Добруджа записаха 7 победи и само 2 загуби.

Сребърни медали за най-малките хандбалисти на Добруджа

В Кубрат днес се проведе финалният турнир от първенството по хандбал за момчета до 10 години в зона Черно море, която обхваща Североизточна България. Групата е съставена от 7 отбора, като след изиграването на по един мач всеки срещу всеки, на заключителния турнир участваха първите четири.


Преди днешните срещи Добруджа бе лидер с 5 спечелени мача от шестте изиграни. В Кубрат отборът от Добрич записа 2 победи и загуба. Първо малките хандбални таланти на нашия град спечелиха срещу Мартен със 17:10. Последва загуба от Локомотив (Каспичан) - 13:10. В последния си мач жълто-зелените надиграха домакина Кубрат с 19:13.

Добруджа и Локомотив завършват с равни точки на върха в класирането, като първото място е за отбора от Каспичан, заради предимство в преките мачове - двата отбора си размениха по една победа през сезона, като добричлии спечелиха с 2 гола разлика, но днес загубиха с 3.


След изиграването на мачовете в залата в Кубрат се състоя церемония по награждаване на най-добрите отбори за момчета до 10 години в Североизточна България. Най-малките хандбалисти в школата на Добруджа получиха своите първи медали. На отбора, воден от младия треньор Емил Иванов - вратар на мъжкия състав, бе връчена и купа за второто място в първенството.


Това е пореден голям успех за детско-юношеската школа на хандбален клуб Добруджа, която вече десетилетие е водеща сила в зоната и в България.