100 дървета и 100 теменужки засадиха децата от ДГ "Зорница"

Всички момчета и момичета, които посещават детска градина "Зорница" в Добрич, се включиха в празничната програма и в засаждането.

100 дървета и 100 теменужки засадиха децата от ДГ "Зорница"



В навечерието на един от най-хубавите пролетни празници Гергьовден в детска градина №32 в квартал "Строител" се проведе празнично тържество. Детската градина е сред победителите в инициативата "Когато станем 100 000, ще посадим гора", в която участват учебни заведения от цялата страна. ДГ "Зорница" получи 100 дървета от националната кампания - дъбове и борове. От общинския разсадник пък са предоставени 100 теменужки, които малгучаните съвместно със своите родители също засадиха в двора на детската градина.


Деца, обичайте природата - когато вие я обичате, тя ще ви обича също - с тези думи се обърна към малчуганите заместник-кметът по хуманитарни дейности в Община град Добрич д-р Емилия Баева, която бе гост на празника. Тя имаше честта да засади първото дръвче.


ДГ "Зорница" посещават 107 деца. Всички групи се включиха в празничната програма. Децата заредиха с много настроение родители и гости на тържеството с песни, танци, стихотворения и игри, демонстрирайки своя голям творчески талант. С голямо желание и с подкрепата на своите близки момчетата и момичетата засадиха дърветата и теменужките в двора на детската градина.