Джоуи Демайо ще открие паметника на Дио в Каварна

Басистът на Manowar Джоуи Демайо ще пререже лентата при откриването на паметника на Рони Джеймс Дио в Каварна. Джоуи Демайо вече е в България и ще бъде официален гост на събитието, което ще се състои на 23 октомври от 14.00 часа. В момента той заснема филм за живота на Рони Джеймс Дио.

Саймън Райт – бивш барабанист на AC/DC в периода 1983 г. – 1989 г., а от 1989 г. барабанист на Дио и Стив Минарди – мениджър от екипа на Рони Джеймс Дио също идват в България специално за официалното откриване на първия паметник на легендарния рок певец.

Монументът бе изработен за около два месеца от скулпторите Александър Петров и Красимир Кръстев-Ломски. Бронзовата фигура ще се издига в Градския парк на Каварна, като с това се поставя началото на изграждането на Алея на рока в града.

От ФК „Черноморец – Бургас“ съобщават, че мениджъра на клуба Красимир Балъков е получил официална покана от кмета на Община Каварна Цонко Цонев, да бъде гост на официалното откриване на паметника на Рони Джеймс Дио, което ще се състои на 23 октомври 2010 година от 14.00 часа в градския парк на Каварна. Въпреки натоварената програма и предстоящия двубой по-късно същия ден с тима от Каварна, Красимир Балъков е приел поканата и ще присъства на церемонията.

Рони Джеймс Дио е една от емблемите на класическия рок. Бил е вокалист на групи като Елф, Рейнбоу, Блек Сабат, Дио и Heaven and Hell. Завинаги ще остане в историята на музиката с песните The Man on the Silver Mountain, The Temple of the King, Kill the King, Long Live Rock ‘n’ Roll, Children of the Sea, Lady Evil, Holy Diver и много, много други. Българската публика имаше уникалния шанс да се докосне до магията, наречена Рони Джеймс Дио. Той изнесе няколко концерта в Каварна в последните години. Дио е един от рокаджиите, които се сдобиха с портрет върху жилищен блок в Каварна. През май тази година на 67-годишна възраст Дио ни напусна, губейки битката с рака.