Изложба - живопис на Лъчезар Радов в "Двореца" в Балчик

В периода 28 април - 9 май в "Каменна зала" на ДКИ КЦ "Двореца" ще бъде представена самостоятелна изложба на художника Лъчезар Радов.

Изложба - живопис на Лъчезар Радов в "Двореца" в Балчик

Живописта на Лъчезар Радов е многолика и многожанрова. В картините му можем да видим пейзаж, натюрморт, фигурална композиция. Всички негови изображения са подчинени на натурата. Това са пейзажи от родния му град Варна, със старинните сгради на Театъра, градският часовник, внушителната катедрална църква на градския площад, Морското казино, църквата „Свети Никола“ и др. В някои картини виждаме сюжети от Балчик с пристанището, плажът с рибарските лодки, различни кътчета от Двореца „Тихото гнездо“ на Реджина Мария, скалисти брегове от различни точки на света и от България, които носят обаянието от видимото сходство с романтичните морски гледки.


От своят пръв учител и преподавател по живопис, известният петербургски художник Азат Х. Галимов, Радов усвоява най- важните за изкуството си уроци - да улавя в движение цветното разнообразие на живота и да му предава едно чувство за празничност, за очакване да се случи и преживее нещо необичайно и красиво.

Членува в Творческия съюз на Професионалните художници в Русия (ТСПХ, отделение Москва (2012 г.) и в Дружеството на Варненските художници (2013 г.). Получил е награда за живопис - Сребърен медал на Междуакадемичния конкурс, Благоевград (2013г.) , и награда на „Ива Арт Галери“ от Национален конкурс за градски пейзаж (2013г.) гр.Шумен.

Няма съмнение, че именно морето, градският пейзаж и натюрморта си остават негови любими жанрове, към които той се обръща с вдъхновение, за да пресъздаде красотата на природата.

Изложбата е отворена за посещения всеки ден от 9 до 19ч.