Днес е крайният срок за деклариране на доходите от физическите лица

Днес изтича срокът, в който годишна декларация подава всеки, който е получил през 2016 година доходи по извънтрудови правоотношения. През последната седмица на кампанията средно по над 900 добруджанци посещават приходната агенция, за да подадат годишните си декларации.

Днес е крайният срок за деклариране на доходите от физическите лица

От офиса на агенцията в Добрич предупреждават гражданите, че ако са решили да подават декларацията си в офиса днес, може да им се наложи да чакат на опашка. Затова от НАП съветват клиентите си да използват всички възможни начини за подаване на своите документи. Офисът на приходната агенция в града работи без прекъсване на обяд, като са разкрити и допълнителни гишета за приемане на годишни декларации. Формулярите си клиентите на агенцията могат да подадат и по пощата с обратна разписка, срещу входящ номер в определени пощенски станции, по интернет, подписани с електронен подпис или персонален код, както и на място в офиса на агенцията по постоянен адрес.



Годишна декларация подават работилите по граждански договор през изминалата година, независимо от размера на получените хонорари или възнаграждения. Физическите лица, отдавали помещения под наем, също декларират доходите си за изминалата година. Доходите си пред НАП декларират и лицата, които през изминалата година са упражнявали дейност, облагана с патентен данък, земеделските производители, а така също и тези, които са получили доходи от доброволно осигуряване или застраховане, дивиденти и ликвидационни дялове от източник в чужбина.

Повече информация за декларирането и плащането на данъци може да се намери на сайта на НАП www.nap.bg. Консултации може да се правят и на националния телефон на НАП 0700 18 700.