8 медала за СКЛА "Добрич" на турнира в Шабла, Христо Банков покри норматива за европейското

Три титли спечелиха хвърлячите от Добрич. Христо Банков тласна гюлето на 18.09 метра и се класира за Европейското първенство по лека атлетика за юноши старша възраст в Италия. На снимката: Тодор Петров и Драгомир Иванов станаха първи и втори при момчетата.

8 медала за СКЛА "Добрич" на турнира в Шабла, Христо Банков покри норматива за европейското

Първият турнир по лека атлетика "Коста Василев" се проведе днес на стадиона в Шабла. Състезанието е включено в календара на Българска федерация по лека атлетика и се организира от местния клуб "Нефтяник 2014" със съдействието на  БФЛА и Община Шабла.

СКЛА "Добрич" с президент и треньор Галин Костадинов отново обра медалите в сектора за хвърляния.



Най-големият успех бе постигнат на тласкане на гюле при юношите старша възраст, под 20 години. Състезателите на СКЛА "Добрич" окупираха почетната стълбица, като Христо Банков покри норматива за участие на европейския шампионат в края на юли в Гросето, Италия. Той спечели първото място с 18.09 метра. Втори се класира Михаил Михалев със 17.55 метра. Само 20 сантиметра не му достигнаха за покриване на норматива за европейското, но той ще има възможност също да спечели квота за шампионата в следващите състезания. С бронз от Шабла си тръгва Николай Петров.

На тласкане на гюле при мъжете очаквано златния медал спечели Георги Иванов. Неговият треньор Галин Костадинов се класира трети.

При момчетата до 14 години първите две места бяха за гюлетласкачи от Добрич. Тодор Петров стана шампион, а след него се нареди неговият съотборник Драгомир Иванов.


На хвърляне на копие при мъжете Вилимир Караиванов от СКЛА "Добрич" спечели бронзов медал.

Благодаря на всички, които помагат на клуба, за да постигаме тези успехи, сподели след състезанието Галин Костадинов.