Добруджа спечели и е на победа от финала, Джошкун Якубов вкара 8 гола на рождения си ден

Жълто-зелените тръгнаха с победа в плейофите, още един успех ще ги класира на седми финал в историята на клуба. Рожденикът Джошкун Якубов бе най-резултатен, като един от головете му днес може да претендира за най-красив на сезона. Страхотен мач направи вратарят на добричлии Емил Иванов, който отрази над 20 опасни удара.

Добруджа спечели и е на победа от финала, Джошкун Якубов вкара 8 гола на рождения си ден

В първи мач от 1/2-финалите в мъжката А хандбална група Добруджа победи Чардафон (Габрово) пред близо 300 зрители в зала "Русалка" в Добрич. Домакините започнаха много силно и на почивката имаха преднина от 9 гола - 18:9. Разликата се запази до края на мача - финалната сирена прозвуча при 32:23 за Добруджа.



В деня, в който навършва 22 години, Джошкун Якубов бе най-резултатният хандбалист с 8 гола. В средата на второто полувреме той отбеляза много красив гол - първо финтира защитник на гостите на лявото крило, след което от нулев ъгъл - от самата аутлиния, с много фалц завъртя топката покрай вратаря. Капитанът Илиян Илиев вкара 5 попадения. По 4 пъти във вратата на габровци се разписаха Михаил Нейчев, Златан Петров и Александър Димитров. Йордан Михайлов отбеляза 3 гола. Красимир Коев се завърна в игра с 2. По 1 попадение във вратата на Чардафон в края на мача вкараха юношите Красен Крайчев и Донислав Димитров.

Форматът на серията е 2 от 3. Вторият мач е след седмица в Габрово. При победа Добруджа за седми път в своята история ще играе на финал в мъжкото хандбално първенство на България. Ако се стигне до решителен трети мач, той ще бъде в Добрич, заради по-предното класиране на жълто-зелените през редовния сезон.