СКЛА "Добрич" ще участва с 12 атлети на турнира в Шабла

Георги Иванов - една от най-големите звезди на българската лека атлетика ще бъде както състезател, така и лице на турнира и ще връчи медалите на децата.

СКЛА "Добрич" ще участва с 12 атлети на турнира в Шабла

Първият турнир по лека атлетика "Коста Василев" за деца, юноши, девойки, мъже и жени ще се проведе утре, събота на стадиона в Шабла. Състезанието се организира от местния клуб "Нефтяник 2014" със съдействието на  БФЛА и Община Шабла. То е включено в календара на Българска федерация по лека атлетика.



СКЛА "Добрич" с президент и треньор Галин Костадинов ще участва с 12 състезатели. Той и Георги Иванов са основни фаворити на тласкане на гюле при мъжете. Медали в тази дисциплина се очакват и при юношите старша възраст, под 20 години, където представители на СКЛА "Добрич" ще бъдат Михаил Михалев, Николай Петров и Христо Банков. На тласкане на гюле при момчетата под 16 години ще участва Ивайло Иванов, а при състезателите до 14 - Тодор Петров и Драгомир Иванов. СКЛА "Добрич" ще има представител и на хвърляне на копие - Вилимир Караиванов при мъжете.

Турнирът в Шабла ще започне с веригата "Мтел атлетика за младежи". На трибоя при момчетата под 14 години ще участва Момчил Иванов - той ще се състезава на 60 метра, 800 метра и скок дължина. Ива и Калина ще представят СКЛА "Добрич" при най-малките момичета - до 10 години, на 60 метра и скок дължина.

На турнира в Шабла ще участват клубове от цялата страна. Националният рекордьор на тласкане на гюле, световен шампион за юноши и участник на 3 олимпиади Георги Иванов освен състезател, ще бъде и специален гост на състезанието. Той ще награди най-добрите при децата.