Община Добрич: Започват регулярните обработки срещу кърлежи

Ежегодно дезакаризацията на територията на Община град Добрич стартира в края на месец Април или началото на месец Май.

Община Добрич: Започват регулярните обработки срещу кърлежи

И тази година Община град Добрич има сключен договор за „Дезакаризация, дератизация, дезинфекция и дезинсекция на зелени площи и обекти общинска собственост“ с „Дезинфекционна станция Добрич“ ЕООД.



В тази връзка Община град Добрич информира гражданите, че на 28.04.2017 г. започват регулярните обработки срещу кърлежи в Централната градска част, около детски площадки и Градски Парк „Свети Георги“. Обработките ще стартират в утринните часове след 7:00 - 7:30 часа. За да бъдат успешни обработките е необходимо благоприятни климатични условия, т.е. да не вали дъжд, да няма вятър и силно овлажнена растителност, при наличие на тези обстоятелства обработките ще бъдат отложени за дни с подходящи условия.

Въпреки всички мерки предприемани от Община град Добрич е необходимо гражданите също да предприемат превантивни мерки за своята безопасност при разходка сред тревисти и гористи местности. При случай на ухапване, избягвайте отстраняването на кърлежи в домашни условия, незабавно потърсете лекарска помощ от домашен лекар или „Бърза помощ“.