Осъдиха съпрузи от Оброчище за трафик на жени с цел проституция и пране на пари

Осъдиха съпрузи от Оброчище за трафик на жени с цел проституция и пране на пари
Окръжен съд - Добрич постанови осъдителни присъди срещу съпрузите Фани и Стоян Г. от село Оброчище, подсъдими по две дела, свързани с трафик на жени през граница с цел проституция и пране на пари, придобити от престъплението.

42-годишната Фани получи условно наказание от една година лишаване от свобода с 3 -годишен изпитателен срок, а съпругът й беше осъден условно на 2 години лишаване от свобода със същия изпитателен срок. 


44-годишният Стоян се призна за виновен в извършването на две престъпления - трафик на жени през граница с цел да бъдат използвани за развратни действия и пране на пари. На 1 септември 2010 г. той е транспортирал 26-годишна жена през границата на България - от летище София до Дортмунд - Германия, с цел да бъде използвана за развратни действия, като й обещал облаги.


Мъжът се призна за виновен и в това, че през периода от 2008 г. до 2011 г. в село Оброчище, Швеция и Германия е извършил финансови операции със средства на обща стойност 9 580 лева, за които е знаел, че са придобити чрез извършеното от него тежко умишлено престъпление. В посочения период чрез системи за бързо разплащане той изпращал или получавал от свои близки и родственици различни суми, придобити от престъпното деяние. За двете престъпления подсъдимият получи отделни наказания, като съдът постанови той да изтърпи по-тежкото от тях, а именно 2 години лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок.


В другото дело неговата съпруга Фани се призна за виновна в това, че е получила 10496 лева, за които е знаела, че са придобити от трафик на жени през граница с цел проституция. В периода 2008 - 2011 година чрез системи за бързо разплащане жената е получила от своя съпруг различни суми от Германия и Швейцария, придобити чрез извършеното тежко умишлено престъпление. По сметките й постъпвали и средства  от Норвегия, които били изпращани от чужд гражданин.


Окръжен съд - Добрич постанови двамата съпрузи да платят в полза на държавата придобитите от престъплението суми, съответно от 10496 лева и 9580 лева.


Наказанията на подсъдимите бяха наложени, след като Окръжният съд одобри споразуменията, сключени между тях и прокуратурата.


Двамата съпрузи са част от общо 7 души, разследвани от Окръжна прокуратура за трафик на жени с цел проституция и пране на пари, придобити от престъплението.


Две жени от тях вече бяха осъдени от Окръжен съд - Добрич. 44-годишната Миглена Г. , която също е от село Оброчище, предния ден получи условна присъда от 1 година и 6 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок за пране на пари. Преди месец окръжните магистрати осъдиха за същото престъпление 40-годишна жена от варненското село Кипра, като й наложиха наказание от 2 години лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок и глоба от 10 000 лева.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+