Осъдиха жена от Оброчище за пране на пари

Осъдиха жена от Оброчище за пране на пари
Окръжен съд - Добрич постанови условна присъда от 1 година и 6 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок на Миглена Г. от балчишкото село Оброчище за пране на пари. До това наказание се стигна, след като магистратите одобриха постигнатото между подсъдимата, нейния защитник и прокуратурата споразумение.

44-годишната жена беше призната за виновна в това, че в периода от 2008 до 2011 г. в село Оброчище, при условията на продължавано престъпление, е получила парични средства на обща стойност 22 086 лева, за които е знаела, че са придобити чрез извършено тежко умишлено престъпление - трафик на жени през граница с цел да бъдат използвани за развратни действия. В посочения период чрез системи за бързо разплащане жената е получавала от свои близки и родственици различни суми от Германия и Австрия, придобити чрез извършеното престъпление.


Окръжен съд - Добрич постанови 44-годишната жена да заплати в полза на държавата цялата сума от 22 086 лв., която представлява равностойността на липсващия, респ. отчужден предмет на престъплението.


В съдебната зала тя се призна за виновна и заяви, че доброволно е подписала споразумението и е наясно, че то е окончателно има последиците на влязла в сила присъда.


Възпитателната работа с нея по време на изпитателния срок се възлага на районния инспектор по местоживеене на подсъдимата.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+