Наградиха победителите в конкурс за рисунка и фотография „Европа в моя регион, през моите очи“

Областен информационен център–Добрич (ОИЦ-Добрич) награди участниците в конкурса за снимка и рисунка „Европа в моя регион, през моите очи“.

Наградиха победителите в конкурс за рисунка и фотография „Европа в моя регион, през моите очи“



Конкърсът се проведе в рамките на националната кампания "Заедно за Европа", която стартира на 10 март в цялата област и продължава 60 дена. Датата на стартиране и продължителността на кампанията не са случайни. Свързани са с основните  два информационни повода - отбелязването на 60 години Европейски социален фонд и 10-годишнината от присъединяването на България към Европейския съюз. В тази кампания беше включена подмяната на европейските знамена и знамето на Община град Добрич, които се намират пред Концертна зала Добрич.


Награждаването в конкурса се проведе днес - точно в деня, в който се навършват 10 години от присъединяването на България в ЕС.


В конкурса „Европа в моя регион, през моите очи“ включиха ученици от 8 до 12 клас с фотография и ученици от 4 до 7 клас с рисунка. Гласуването беше онлайн във Фейсбук страницата на ОИЦ – Добрич, където бяха публикувани всички фотографии и рисунки и събираха лайкове.


Бяха наградени творбите с най-много лайкове (първо място, второ и трето място и в двете категории) и бяха раздадени седем поощрителни награди за всяка категория. Всички наградени получиха индивидуални грамоти от Кмета на Община град Добрич. 


Наградите връчи Геновева Друмева - ръководител на Областен информационен център - Добрич.


В категорията за най-добра рисунка на първо място се класира Александра Николова от ПМГ "Иван Вазов", чиято рисунка е събрала 290 харесвания. На второ място се нарежда Ана-Мария Маринова от СУ "П.Р. Славейков" с 224 харесвания и на трето място Габриела Богданова, също от П. Р. Славейков с 159 харесвания. Бяха присъдени и награди за отлично представяне на:
Симона Петрова от СУ "П.Р. Славейков"
Веселин Веселинов от Ателие по изобразително изкуство "Стела и Дара"
Димитрина Германова от СУ "П.Р. Славейков"
Зорка Иванова от училище "Д. Войников" с. Победа
Карина Краева от СУ "П.Р. Славейков"
Пресияна Пейчева от ПМГ "Иван Вазов"
Мартина Иванова от ПМГ "Иван Вазов"


В категория "фотография" първото място си извоюва Димитър Петров от ЕГ "Гео Милев" с 394 харесвания, на второ място се класира Теодора Георгиева от ЕГ "Гео Милев" с 318 харесвания и третото място беше за Мартин Кръстев от СУ "Св. св. Кирил и Методий" с 142 харесвания. И тук бяха раздадени награди за отлично представяне.
Валери Михайлов от ПМГ "Иван Вазов"
Димитър Иванов от гиманизията по туризъм
Цветомир Цветанов от ЕГ "Гео Милев"
Виктория Барбова от СУ "Климент Охридски"
Ивайло Манолов СУ "Климент Охридски"
Христомира Иванова от Гимназията по туризъм
Поля Христова от ЕГ "Гео Милев"


Специална награда беше присъдена на училище "Климент Охридски" за най-много изпратени творби.


На награждаването присъства Арх. Боян Коларов, зам.-кмет на Добрич.