Приказките ще оживеят на сцената на Кукления театър тази вечер

Тази вечер от 19 часа, на сцената на Кукления театър „Дора Габе“ град Добрич ще се играе премиерата на „Да живеят приказките“ с участието на детската школа за куклено актьорство в града, с преподавател Румен Куртев.

Приказките ще оживеят на сцената на Кукления театър тази вечер

Румен Куртев завършва Националната академия за театрално изкуство със специалност актьорско майсторство за куклен театър при проф. Дора Рускова преди 18 години. Точно толкова години вече той работи като актьор в Държавния куклен театър „Дора Габе“ в Добрич, а от 5 години се занимава и с детската школа към театъра.



Първото представление на школата е по пиесата на Никола Русев  „Как писар Тричко се ожени за царкиня Скита с китка накитена“ и с него децата печелят всички възможни награди на международния театрален фестивал на любителските театри в град Каварна през 2013-та година.

Най-новата пиеса на детската школа, чиято премиера е тази вечер, е „Да живеят приказките“. За нея Румен Куртев споделя, че я е избрал, тъй като има много роли, които се играят с удоволствие и всяко дете си има своите 5 минути звездна слава. „На сцената няма малки и големи роли, има можещи и не можещи актьори“, казва Румен Куртев. Той споделя още, че тази година школата отново ще кандидатства да бъде допусната до конкурса в град Каварна.

В школата се обучават 15 деца от първи до 11 клас. По думите на Румен Куртев неговата основна задача е да ги научи да бъдат един ансамбъл. Самите деца споделят, че те не са просто един екип, а се чувстват като членове на едно семейство и винаги си помагат.

Успех на младите артисти!