Присъдиха служебна победа на Черноморец (Балчик) за боя в Нови пазар

Отборът от белия град отново има 5 точки аванс пред Добруджа. Започват мачовете от първата седмица в трета Североизточна група. В този кръг Добруджа почива, Черноморец приема Суворово в Балчик, Септември (Тервел) и Калиакра ще гостуват.

Присъдиха служебна победа на Черноморец (Балчик) за боя в Нови пазар

Спортно-техническата комисия към Зоналния съвет на БФС - Варна взе решение във връзка с прекратената среща между отборите на Ботев (Нови пазар) и Черноморец (Балчик). В началото на второто полувреме се стигна до сбиване между футболисти на двата отбора при резултат 1:0 за гостите. Главният съдия Ивелин Занев прекрати мача. Спортно-техническата комисия реши, че следва да се присъди служебна победа в полза на Черноморец (Балчик) с 4:0. Дисциплинарната комисия пък наказа по трима футболисти на двата отбора.


Така Черноморец (Балчик) събра 60 точки и отново има 5 повече от втория Добруджа. Битката за класиране в професионалния футбол навлиза в решителната си фаза - първата седмица, за която се класираха четирите отбора от областта в трета Североизточна група. До края на сезона те ще изиграят по 3 домакинства и 3 гостувания. В първия кръг на първата седмица Добруджа почива. На 22 април, събота, от 16.00 часа лидерът Черноморец (Балчик) е домакин на третия Суворово. По същото време Септември (Тервел) ще излезе срещу Ботев в Нови пазар. В неделя от 16.00 часа Калиакра (Каварна) гостува на Локомотив (Русе).