Кукленият спектакъл "Аладин" отново на добричка сцена след 19 години

Кукленият спектакъл "Аладин" отново на добричка сцена след 19 години
Държавен куклен театър "Дора Габе" представя спектакълът "Аладин". Една пиеса играна през 1998, но така конструирана, че да бъде актуална и изключително интересна както за малките, така и за големите зрители.


Представлението представлява съревнование между двама актьори, които изпробват въображението си, импровизирайки и разсъждавайки с удоволствие върху темите за приятелството, дали е хубаво да има някой, който да ни изпълнява всички желания, дали наистина е толкова хубаво да се свъднат всичките ни мечти и  кое е по-интересно сбъдната мечта или несбъднатата.


Спектакълът е базират върху приказката и нейният сюжет, но разликата е в това, че актьорите правят приказката неочаквана, чрез своето въображение. Въпреки това тя е старата позната на децата приказка, погледната от необичайна гледна точка.


Духът в лампата от толкова хилядолетия седене вътре малко се е променил. Заприличал е на тънка спиралка и вече малко фъфли, защото няма зъби и малко забравя, защото е много възрастен, което го прави много по-интересен, занимателен и изобретателен и това води до някои недоразумения. По тозиначин е разгледана цялата приказка.Режисьор е Леонард Капон, участват Мила Боянова и Румен Куртев.


Премиерата на спектакъла е в понеделник, на 24 април от 18 часа в ДКТ "Дора Габе".

Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+