Кукленият спектакъл "Аладин" отново на добричка сцена след 19 години

Държавен куклен театър "Дора Габе" представя спектакълът "Аладин". Една пиеса играна през 1998, но така конструирана, че да бъде актуална и изключително интересна както за малките, така и за големите зрители.

Кукленият спектакъл "Аладин" отново на добричка сцена след 19 години



Представлението представлява съревнование между двама актьори, които изпробват въображението си, импровизирайки и разсъждавайки с удоволствие върху темите за приятелството, дали е хубаво да има някой, който да ни изпълнява всички желания, дали наистина е толкова хубаво да се свъднат всичките ни мечти и  кое е по-интересно сбъдната мечта или несбъднатата.

Спектакълът е базират върху приказката и нейният сюжет, но разликата е в това, че актьорите правят приказката неочаквана, чрез своето въображение. Въпреки това тя е старата позната на децата приказка, погледната от необичайна гледна точка.

Духът в лампата от толкова хилядолетия седене вътре малко се е променил. Заприличал е на тънка спиралка и вече малко фъфли, защото няма зъби и малко забравя, защото е много възрастен, което го прави много по-интересен, занимателен и изобретателен и това води до някои недоразумения. По тозиначин е разгледана цялата приказка.


Режисьор е Леонард Капон, участват Мила Боянова и Румен Куртев.

Премиерата на спектакъла е в понеделник, на 24 април от 18 часа в ДКТ "Дора Габе".