2 титли за Добруджа на Евима къп, Венци Желев - най-добър треньор на турнира

Наградата на наставника е едноседмичен стаж в клуб в Западна Европа. Водената от него формация на Добруджа пък се класира за суперфиналите на "Локобол" в Москва.
Снимка: Фейсбук страница Evima Sport

2 титли за Добруджа на Евима къп, Венци Желев - най-добър треньор на турнира



Школата на Добруджа се представи отлично на турнира по футбол за деца "Евима къп 2017". Той се проведе при перфектна организация в Банско, с участието на отбори от страната и чужбина. Жълто-зелените спечелиха две титли и едно четвърто място.


Надпреварата при набор 2006 бе част от световната верига "Локобол", която Руските държавни железници ежегодно организират. Титлата в Банско спечели Добруджа и така отборът от Добрич се класира за финалите на "Локобол 2017" през август в Москва. Малките футболни таланти на Добрич, родени през 2006 година, ще участват на супер турнир с шампиона на Русия в тази възрастова група и победителите в турнирите от веригата в още 4 държави. Отборът, воден от треньора Венци Желев, спечели първото място в Банско с 5 поредни победи. В групата Добруджа победи втория отбор на Стяуа (Букурещ) с 3:1, Прециз (Монтана) с 3:1 и сръбския Витез (Ниш) с 10:0. На 1/2-финал отборът от Добрич игра с втория в другата група Реал от сръбския град Ниш и го победи с 4:0. В мача за първото място Добруджа надигра първия отбор на румънския гранд Стяуа с 6:2. Националният селекционер и легенда на българския футбол Петър Хубчев връчи шампионската купа на жълто-зелените. Двама футболисти на Добруджа получиха индивидуални награди - Йордан Тосков бе избран за най-добър халф на турнира при набор 2006, а Христомир Вълчанов - за най-добър вратар.


Техният наставник Венцислав Желев пък бе избран за най-добър треньор на целия турнир, за всички възрастови групи. Неговата награда е едноседмичен стаж в клуб от Западна Европа.


Много силна игра показаха и две формации на Добруджа с треньор Борис Минков.


При набор 2008 титлата отново бе за отбора на Добрич. Добруджа завърши на първо място в своята група след като победи Янтра (Габрово) с 4:2, Банско с 3:1 и Прециз (Монтана) с 8:1. Последва успех на 1/2-финалите над Монтана с 10:0. В решителния мач за златните медали футболистите на Добруджа, родени през 2008 година, победиха македонския "Академия Пандев" с 2:1. Добричлията Георги Арнаудов бе избран за най-добър вратар, а неговият съотборник Илиян Гатински стана голмайстор на турнира при набор 2008.

При родените през 2004 година Добруджа тръгна с 2 победи и с много добра игра спечели първото място в своята група - 3:2 срещу Пирин (Благоевград) и 3:1 срещу Спартак (Плевен). В много оспорван мач жълто-зелените загубиха на 1/2-финал от сръбския Дорчол (Белград) с 1:0, а в мача за третото място отстъпиха на Монтана с 2:0.


Заслугата да бъда избран за най-добър на турнира е главно на децата в отбора, заяви треньорът на набор 2006 на Добруджа Венци Желев. От свое име и от името на колегите си в школата той благодари на треньора на вратарите Николай Радомиров и го поздрави за отличната работа с малките футболисти на този пост, при които има голямо израстване.