Ръководството на Добруджа изпълни всички поети ангажименти към общината

За първи път бе почистено игрището с изкуствена трева, теренът на стадион "Дружба" е най-добрият в четирите В групи на България, таблото отново работи. От седмица се подготвя проект за основен ремонт на стадиона, съобщи президентът на ФК Добруджа Николай Милков.

Ръководството на Добруджа изпълни всички поети ангажименти към общината

В началото на годината поехме конкретни ангажименти към общинския съвет и общинска администрация, свързани с инвестиции в базата, която ползва клубът, като всички вече са изпълнени, отбеляза Николай Милков - председател на Управителния съвет на ФК Добруджа. Той отчете свършеното от ръководството през тази година. Поставени са 125 тона пясък на терена на стадион "Дружба", за да бъде изравнен, както и да се подобри дренажът му. Разполагаме с най-добрия терен във В група, отбеляза Николай Милков. Положена е и изкуствена трева пред резервните скамейки за по-голям комфорт на треньори и футболисти. За първи път от изграждането му бе почистен теренът на стадиона с изуствена тревна настилка в Добрич. Наета бе фирма със специализирана техника, която освен почистването, извърши и повдигане на тревата, за да се удължи животът на игрището, а дупките по него бяха запълнени с чисто нова трева. Отстранен е техническият проблем на таблото на стадион "Дружба" и то отново работи. Фирма "Агро №1" - Добрич и БАСФ, благодарение на местния представител на компанията Николай Николов, осигуриха гранулирани и течни торове за игрищата с естествена трева. За дейностите по терените помага и "Изида" ООД, чрез осигуряване на машини. Новата екипировка на отбора тази пролет е закупена от Младен Матеев.



Основен спонсор на Добруджа е Община град Добрич. Спортната комисия към общинския съвет е одобрила поисканите от клуба 450 000 лева за 2017-та година. Тази сума ще бъде изплатена само при добър резултат - единствено при класиране на Добруджа във Втора лига. Ако отборът на Добрич остане във В група, субсидията, които Община град Добрич ще осигури за футбола тази година ще бъде 330 000 лева.

От ръководството на Добруджа е отправена молба към общината при актуализацията на бюджета да се заложи финансиране за необходимата поливна система на стадион "Дружба". Тя е на стойност около 40000 лева, в които са включени и помпите, резервоарите и всичко необоходимо.

От миналата седмица е започнала работата по подготовката на проект за основен ремонт на стадион "Дружба", съобщи Николай Милков. Ще се търси финансиране по всички възможни начини, за да може стадионът в Добрич да отговаря на всички изисквания за А и Б група. Той ще се сдобие с покрити места, нов вид седалки, осветление.