Детско писмо до кмета осигури нови площадки за игра на квартал на Добрич

Йордан Йорданов отклкина на молбата на Ния, Йоана и Вероника. На Велики четвъртък той официално откри двете нови детски площадки по улица "Хан Тервел".

Детско писмо до кмета осигури нови площадки за игра на квартал на Добрич



С две нови детски площадки се сдоби кварталът в Добрич, известен като Рилските блокове. Те са изградени чрез публично-частно партньорство - средствата са осигурени от общината и фирма "Есетере България" ЕООД. Едната площадка е за най-малките добричлии - до 3 години, а другата - за деца от 3 до 12 години. Те са оборудвани с люлки, катерушки, пързалки, оградки, ударопоглъщащи настилки. Доскоро пустите междублокови пространства по ул. Хан Тервел вече разполагат с оформени алеи, стълби, пейки.


В присъствието на десетки жители на квартала - малки и големи деца, майки и татковци, баби и дядовци, новите площадки за игра бяха официално открити от кмета на Община град Добрич Йордан Йордан днес - на Велики четвъртък.


Всичко започва през миналото лято с мило писмо до кмета от 3 момичета от квартала - Ния Васкова на 12, Йоана Иванова на 11 и Вероника Стойчева на 10 години. Трите момичета се обръщат към Йордан Йорданов с молба за изграждането на детски площадки, каквито в района напълно липсвали. На 10 октомври кметът се среща с тях и други жители на Рилските блокове и поема ангажимент това да се случи. Скоро след това детските площадки по ул. Хан Тервел вече са факт - за радост на малки и големи.


По традиция при откриването кметът Йордан Йорданов подари на квартала знамето на Добрич - за да пазят жителите му новите придобивки, както се пази флагът. На Ния, Йоана и Вероника той връчи значки с герба на общината. Тяхното писмо пък вече е ламинирано - за да се запази като спомен за постигнатото от трите момичета. Искам кварталите на Добрич да изглеждат точно по този начин, заяви Йордан Йорданов.