Лични рекорди за Радосвета Симеонова и Габриела Красимирова на Балканиадата по спортно ходене

Радосвета Симеонова постигна най-добро класиране сред 11-те българи на шампионата - пето място на 20 км. при жените. Участието на Габриела Красимирова при девойките ще се запомни с прецедент в леката атлетика - тя финишира преди юношите старша и младша възраст от нашия национален отбор. Доброто представяне на двете състезателки на СКЛА "Добруджа 99" - Добрич помогна на България да завърши на четвърто място в крайното класиране по държави на Балканиадата. На снимката: Радосвета Симеонова и Габриела Красимирова със своите треньори Николай Янков и Еманоела Радева

Лични рекорди за Радосвета Симеонова и Габриела Красимирова на Балканиадата по спортно ходене

Във Флорина, Гърция се проведе Балканското първенство по спортно ходене за всички възрасти.


Двете състезателки на СКЛА "Добруджа 99" - Добрич Радосвета Симеонова и Габриела Красимирова показаха, че са отлично подготвени и в добра форма за шампионата, като подобриха своите лични рекорди.

Националната шампионка по спортно ходене за жени Радосвета Симеонова е с най-предно класиране от всички българи. Тя е пета на Балканите с време 1:43.07 ч.

Габриела Красимирова се класира шеста при девойките старша възраст, под 20 години, като също подобри най-добрия си резултат. В Гърция тя измина 10-те километра за 56:08 мин. Впечатляващото е, че девойката от Добрич е с по-добро време на същата дистанция от юношеските национали на България и други държави.