Юноша на Добруджа - в националния на България за мачовете с Румъния

Юношеският национален отбор по хандбал за родени през 2000 и 2001 година е на лагер в Габрово. В състава е Любен Любенов от Добруджа.

Юноша на Добруджа - в националния на България за мачовете с Румъния

Националният отбор на България по хандбал за юноши старша възраст се събра на лагар в Габрово. Там утре и през следващата седмица ще изиграе 2 контроли с една от най-големите сили в света в този спорт - Румъния. Лагерът и тези две срещи са част от подготовката на отбора за участието му на Европейско първенство през следващата година.



В състава има един хандбалист на Добруджа - Любен Любенов. През миналата година той стана голмайстор на турнира за Купата на България за юноши старша възраст и игра за България на европейското първенство по плажен хандбал за състезатели набор 2000/2001.

Старши треньор на националния отбор на България по хандбал за юноши старша възраст е Христо Йорданов - дългогодишен хандбалист на Добруджа и двукратен шампион на страната с жълто-зелените, след което създаде клуб "Чардафон" в родния си Габрово. Негов помощник в националния отбор е добричлията Иван Иванов - Змея. Отговорник за всички формации на България в мъжки профил е Георги Андреев - президент и старши треньор на Добруджа.