Радосвета Симеонова - втора в България на полумаратон

Поредното силно представяне на СКЛА "Добруджа - 99" - сребърен медал за Радосвета Симеонова на националния шампионат по полумаратон и 4-то място за Габриела Красимирова на 10 км. при жените.

Радосвета Симеонова - втора в България на полумаратон

2-рото издание на маратон Стара Загора се проведе вчера с участието на над 350 състезатели от 15 държави на дистанциите от 10 км., 21 км. и 42 км., като полумаратонът бе със статут на национален шампионат на България. Сред големите имена в Стара Загора бе Оливера Йефтич от Сърбия, която е представяла старната си на пет олимпийски игри - 2000, 2004, 2008, 2012 и 2016 година.




На 21 км. при жените титлата бе за Маринела Нинева от Локомотив (Дряново) с 1:19:59 часа, като изпревари шампионката на България на спортно ходене Радосвета Симеонова от Добруджа 99 – Добрич, която е с време от 1:21:18. Теодора Златева от  СКЛА "Добруджа - 99" се класира 9-та при жените.


На 10 км. при жените Диляна Минкина от клуб "Цвети Кирилова" – Кюстендил спечели първото място. Нейни подгласнички са Симона Миланова от Дунав (Русе) и Моника Георгиева от Локомотив 2010 (Горна Оряховица). Габриела Красимирова от СКЛА "Добруджа - 99" заслужено финишира 4-та, показвайки високата си класа.

Треньорите на клуба от Добрич Николай Янков и Еманоела Радева в четвъртък ще пътуват за балканските игри по спортно ходене във Флорина, Гърция. На 8 април Радосвета Симеонова и Габриела Красимирова ще представят България на това първенство като национални шампионки в тази дисциплина съответно при жените и девойките старша възраст.