„Горичка на професиите“ сътвориха четвъртокласници от СУ „П.Р.Славейков“

"Професиите - нужни и полезни" – бе темата на мултимедийната презентация, върху която дискутираха с ентусиазъм учениците от пилотната 4-б паралелка на СУ „П.Р.Славейков“- гр.Добрич.

„Горичка на професиите“ сътвориха четвъртокласници от СУ „П.Р.Славейков“



Четвъртокласниците обсъждаха пред кариерните консултанти, кои са стари и нови, мъжки и женски професии, а също и кои са професиите, за които са нужни талант и специална подготовка. Децата получиха задача от консултантите - да подготвят с подкрепата на своите родители, баби и дядовци "Семейно дърво на професиите", което презентираха пред своите съученици в една от следващите ни срещи в Клуб „Кариера“.

Четвъртокласниците бяха проучили кои са професиите, упражнявани в техния род, какво знаят за тях и споделиха, коя е професията, за която те самите мечтаят. В края на дискусията децата окачиха на таблото в клуба своите красиви, родословни дръвчета и така сътвориха прекрасна "Горичка на професиите".


Център за кариерно ориентиране - гр.Добрич работи по проект „Система за кариерно ориентиране в училищното образование“, финансиран от Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.