3 победи за младежите на Добруджа, класираха се за финалите

Добруджа се класира за финалите на първенството на България за хандбалисти до 19 години. Отборът от Добрич днес спечели и трите си мача на квалификация в Шумен.

3 победи за младежите на Добруджа, класираха се за финалите

Като втори в зона Черно море, която обхваща Североизточна България, Добруджа игра квалификации за класиране на държавните финали по хандбал за младежи. На турнира в Шумен отборът от Добрич бе воден от треньорите Георги Андреев и Джошкун Якубов.



Михаил Нейчев, Донислав Димитров, Илиян Денев, Красен Крайчев, Георги Атанасов и останалите жълто-зелени хандбалисти показаха много силна игра и заслужено спечелиха всички мачове.

Добруджа зае първо място на квалификацията в Шумен с 3 победи - 25:15 срещу Осъм (Ловеч), 27:23 срещу Албатрос (Бургас) и 22:15 срещу Чардафон (Габрово).

Новият шампион на България по хандбал за младежи, до 19 години, ще бъде излъчен на финален турнир от петък до неделя във Варна. Ще участват най-добрите 8 отбора в страната в тази възрастова група. Добруджа е в група с Интер (Благоевград) и Локомотив (Горна Оряховица), както и с Асти (Хасково) или Шумен, които ще играят на квалификация в четвъртък.