Осъдиха мадам за пране на пари

Осъдиха мадам за пране на пари
Окръжен съд - Добрич наложи условно наказание от 2 години лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок и глоба от 10 000 лева на Павлина М. от село Кипра, област Варна за пране на пари. Наказанието беше наложено, след като магистратите одобриха постигнатото между подсъдимата и прокуратурата споразумение.

40-годишната жена бе призната за виновна в това, че през периода от 2009 до 2011 г. е извършила финансови операции и сделки на обща стойност 47 600 лева със средства, за които е знаела, че са придобити чрез извършено от нея тежко умишлено престъпление - трафик на жени през граница с цел да бъдат използвани за развратни действия. Чрез системи за бързо разплащане жената е получавала от свои близки и родственици или тя самата им е изпращала различни суми от Германия и Франция, придобити чрез извършеното престъпление. С част от получените средства тя е купила поземлен имот с къща в Девня, за което е платила 4 400 лева.


Окръжен съд - Добрич постанови 40-годишната жена да заплати в полза на държавата цялата сума от 47600 лв., която представлява равностойността на липсващия, респ. отчужден предмет на престъплението.


Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+