Ученици от с. Ведрина опознават професиите

През изминалата седмица кариерни консултанти от ЦКО-гр.Добрич работиха с ученици от ОУ ”Св.СВ.Кирил и Методий” с.Ведрина.

Ученици от с. Ведрина опознават професиите

Учениците от начална степен на образование работиха усърдно по поставените им задачи - украсяваха избрани рисунки на хора, упражняващи различни професии и описваха всяка поотделно. Малчуганите откриваха наименованията на професиите под формата на забавни гатанки и стихчета.



Петокласниците и шестокласниците бяха запознати с многообразието от професии. Активно се включваха в забавни състезания организирани от кариерните консултанти, свързани с професиите. Кариерните консултанти представиха Националния портал за кариерно ориентиране пред учениците от седми и осми клас, като разкриха неговите възможности за избор на образование, профил, професия.


Център за кариерно ориентиране - гр.Добрич работи по проект „Система за кариерно ориентиране в училищното образование“, финансиран от Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.