316 полицаи охраняват изборите в областта

Изборният ден започна в спокойна обстановка. Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално, съобщават от ОД на МВР - Добрич.

316 полицаи охраняват изборите в областта

Общо 316 служители на ОД МВР Добрич са ангажирани в охрана на изборните помещения - в това число 105 служители на ОУ ПБЗН Добрич, 17 служители на Гранична полиция и 9 разследващи полицаи. За опазване на обществения ред са командировани допълнително 20 служители от Зонално жандармерийско поделение Варна.


През изминалата нощ няма регистрирани престъпления и инциденти, свързани с охраната на изборните места.

Секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на РИК и СИК, и е започнал изборния процес.

Служителите на звената на дирекция "БДС" в ОД МВР Добрич издават и в днешния ден удостоверения на граждани, изгубили, повредели личните си карти,  за да могат да упражнят правото си на глас.

В изборното помещение не се допускат лица с поведение, накърняващо добрите нрави, въоръжени и носещи опасни за живота и здравето на гражданите предмети. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване. Забранява се изнасянето на избирателните кутии, избирателните списъци и бюлетините извън изборното помещение след приемането им от секционната избирателна комисия в предизборния ден, по време на гласуването и преброяването на гласовете и преференциите. Забранява се изнасянето на бюлетини от избиратели извън изборното помещение.

Органите на Министерството на вътрешните работи ще се намесват за възстановяване на реда при необходимост и по решение на СИК.