С общи усилия КП "Реформаторски блок – Глас народен" ще постигне успех на предстоящите избори!

Водачът на листата за Добрич Настимир Ананиев и лидерът на ПП „Глас народен“ Светльо Витков се срещнаха със симпатизанти и благодариха за подкрепата.

С общи усилия КП "Реформаторски блок – Глас народен" ще постигне успех на предстоящите избори!



В последните дни на предизборната кампания продължава интензивната програма на  водача на листата на „Реформаторски блок – Глас народен“ за Добрички район Настимир Ананиев, който заедно с кандидатите за народни представители провеждат срещи с избиратели, с представители на бизнеса, на различни общности и трудови колективи.

Проблемите на национално и на регионално ниво почти се препокриват, каза днес в „Пътнически превози“ ЕООД Настимир Ананиев, който представи акценти от Програмата на Реформаторски блок и конкретни мерки за нейното изпълнение.

Представители на големия и основен превозвач в област Добрич, „Пътнически превози“ ЕООД, разказаха за своята дейност, включително стопанисването на Добричката автогара, обслужването на междуселищни линии в североизточна България, преустройването на микробуси от различни марки, работата в сервизната база и др. Споделиха проблеми, познати за Настимир Ананиев, който в 43-тото НС бе председател на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения. Хората се оплакаха от лошата инфраструктура, от осезателно намалените средства за субсидии за вътрешноградски и междуселищни пътнически превози и за компенсации за безплатни пътувания по автомобилния транспорт за област Добрич. В същото време, казаха те, два пъти е увеличен броят на безплатните карти. Много тежък и нерешен досега въпрос е и нелоялната конкуренция.

Настимир Ананиев припомни, че „от законодателна гледна точка, ние сме дали инструментите за строг контрол спрямо нелегалния бизнес в транспорта. В 43-то Народно събрание приехме много сериозни глоби. Показахме, че искаме да защитим легалния бизнес, който спазва правилата и си плаща данъците. С промените в Закона за автомобилните превози, категорично дадохме сигнал, че се борим с незаконната търговска дейност, която се извършва от нелегитимни и нелицензирани превозвачи, която се явява нелоялна конкуренция. Сега обаче топката е в полето на Автомобилна администрация, там трябва да си свършат работата“, каза Настимир Ананиев.

Той допълни, че пътната безопасност е негова кауза, която ще отстоява, ако бъде избран за народен представител. „Ще работя за това да бъдат въведени задължителни видеорегистратори във всички автомобили, закупени с публични средства. Но първото и най-важно нещо за мен е приемането на антикорупционния закон!“, подчерта водачът на листата на РБ за Добрич Настимир Ананиев.

По-късно през деня, водачът на листата за Добрич Настимир Ананиев и лидерът на ПП „Глас народен“ Светльо Витков се срещнаха и разговаряха със симпатизанти пред шатрата на КП „Реформаторски блок – Глас народен“ в центъра на града. Те изразиха увереност, че могат да бъдат ясен коректив на едно дясноцентристко управление – такова, каквото е нужно на България.


Купуването и продаването на гласове е престъпление.