ДКТ "Дора Габе" с премиера на уникален безсловен спектакъл "Неродена мома"

По повод Международния ден на театъра ДКТ "Дора Габе" представя премиерата на един уникален безсловен фоклорен спектакъл "Неродена мома".

ДКТ "Дора Габе" с премиера на уникален безсловен спектакъл "Неродена мома"

Режисьор е Даниела Христова, сценографията е дело на Наталия Гочева, а музиката – на Владимир Джамбазов. Включени са изпълнения на гъдулка от Християна Белева и на кавал от Недялко Недялков. Хореография - Павлета Христова. Участват още Мила Боянова, Росен Радев, Румен Куртев и гост актрисата Мария Генова.




Този спектакъл е първият, който е изцяло на музика и в него има 10-тина изречения. Той е за деца над 6-годишна възраст и е насочен главно към учениците, защото приказката "Неродена мома" се учи в училище. 

Вълшебната приказка "Неродена мома" е приказка за любовта. В спектакъла се разказва за приключенията на един царски син, който трябва да израстне много бързо и да намери правилната жена в живота си, което означава, че той не трябва да не допуска грешки. Минавайки през много изпитания, с помощта на които накрая той успява да израстне и намира любовта на живота си.  Посланията в спектакъла ще бъдат отправени чрез уникални кукли явашки в човешки размер, фолклорна музика и танци.


Премиерата на спектакъла "Неродена мома" е в понеделник (27 март) от 18 часа.