4 медала за СКЛА "Добруджа 99" на международния крос "Ивайло"

Четири медала спечелиха възпитаниците на СКЛА "Добруджа - 99" - Добрич на 35-тото издание на международния крос "Ивайло".

4 медала за СКЛА "Добруджа 99" на международния крос "Ивайло"

Местността Света Гора край Велико Търново отново събра лекоатлети от цялата страна, които премериха сили в средните и дълги бягания. Масовата проява започна с най-малките девойки, на 12-13 години, на 600 м., като се откроиха Андрея Георгиева, която финишира 8-ма и Габриела Желязкова  - няколко места след нея, при силна конкуренция на 40 момичета от цялата страна. При девойките под 16 г. Карина Георгиева на 2 км. се пребори за бронзовия медал, като това е първо отличие за нея. Денис Атанасов, който е многократен медалист от държавни първенства в зала и на открито, финишира трети. На 6 км. при жените съотборничките в СКЛА "Добруджа - 99" Радосвета Симеонова  и Габриела Красимирова се окичиха съответно със сребърен и бронзов медал.



Паралелно с проявата се проведе и масов крос, на който треньорката в клуба Еманоела Радева взе отличие с най-благороден метал.

Треньорите в СКЛА "Добруджа - 99" са изключително доволни от представянето и на Петър Димов и Каролина Василева, които трупайки опит в кросовите бягания се представиха отлично в проявата.

Благодарим за подкрепата на Иво Пенчев, подпомагайки отбора ни в цялостната дейност, сподели Еманоела Радева.

В събота атлетите на СКЛА "Добруджа - 99" ще стартират на националния шампионат по спортно ходене в Поморие, като целта са квоти за балканския шампионат във Флорина, Гърция.