Корнелия Нинова: Промяната на България ще бъде българска икономика, българско земеделие, български стоки на българската трапеза

С възгласи "Победа, победа" стотици членове и симпатизанти на БСП посрещнаха в Добрич лидера на партията.

Корнелия Нинова: Промяната на България ще бъде българска икономика, българско земеделие, български стоки на българската трапеза


Председателят на БСП Корнелия Нинова и кандидат-депутатите от листата на партията за 8-ми МИР - Добрич днес се срещнаха с граждани в залата на НТС.


Целта е да променим България и тази промяна ще бъде българска икономика, българска индустрия, българско земеделие, български стоки на българската трапеза, заяви Корнелия Нинова. БСП ще създаде фонд "Индустрия" и чрез публично-частно партньорство в страната ще се създаде производство, ще се осигурят работни места в работеща българска икономика. В търговските вериги половината от хранителните стоки вече ще трябва да бъдат български - това предвиждат социалистите в своята програма.

Отменяме закона за училищното и предучилищното образование на ГЕРБ и правим нов, заяви в Добрич Корнелия Нинова. Правим един учебник по един предмет за един клас в цялата страна, чието съдържание ще отговаря на историческата памет, на българската доховност, на българщината, обеща председателят на БСП.

Топим се като нация с часове, всеки час умират шестима българи, трябва да спрем тази демографска катастрофа, коментира Корнелия Нинова. С мерки като въвеждане на семейно подоходно облагане и други целта е отново да станем 8 милиона, без нито един да е под прага на бедността, добави тя.

През 2018 година отново ще преизчислим пенсиите, както го направихме през 2008 и 2009 година, като това ще доведе до увеличението им с проценти, съобщи още Корнелия Нинова.

Друга важна цел на БСП е да сложи край на геноцида в здравната система, обяви председателят на партията. В българската Конституция пише, че всеки български гражданин има право на достъп до здравеопазване - това не е изпълнено сега, но ние обещаваме да се случи - всеки здравноосигурен ще има достъп до здравеопазване без да доплаща абсолютно нищо, заяви Корнелия Нинова.

Сред целите на БСП е и връщането на авторитета на България на международната сцена. Ние сме за отпадане на санкциите срещу Русия, защото те навредиха на българския национален интерес, заяви Корнелия Нинова. Няма да ратифицираме споразумението с Канада СЕТА, обеща тя и се обяви категорично против намесата на Турция във вътрешните дела на България.

ГЕРБ създаде и подкрепи ДОСТ, а ДОСТ им върна услугата като призова в Турция и тук да се гласува за Цецка Цачева на президентските избори, ГЕРБ и ДОСТ и сега са партньори за бъдещия парламент, заяви Корнелия Нинова.

Нашите коалици винаги са били явни и публични, два пъти ядохме бой за такава коалиция, взехме си урока и трети път няма да има, каза председателят на БСП.


Благодаря ви за подкрепата, която получихме на многобройните срещи, видяхме се с хиляди хора от Добруджа и усетихме желанието им за промяна на управлението, ние сме готови да променим България - държавата ще се ангажира с разкриването на работни места, ще повишим доходите, заяви водачът на листата на БСП в област Добрич Красимир Янков.




Купуването и продаването на гласове е престъпление.