Настимир Ананиев: Имаме конкретни решения за увеличение на доходите чрез поддържане на ниски данъци

Продължава интензивната обиколка на водача на листата на „Реформаторски блок – Глас народен“ за Добрички район заедно с кандидатите за народни представители в добричките общини и малки населени места. Проведоха се срещи със симпатизанти в Каварна, Балчик, Генерал Тошево, Тервел, както и в редица села от община Добричка.

Настимир Ананиев: Имаме конкретни решения за увеличение на доходите чрез поддържане на ниски данъци

С кандидатите от листата на РБ – Глас народен, хората споделят идентични проблеми – застаряващо население, безработица, ниски пенсии, лоша инфраструктура. В село Бранище очакват с години да бъде оправена Републиканската пътна мрежа и питат, защо при това състояние на пътищата, Лиляна Павлова увеличи цената на винетките? Къде отиват парите? В с. Владимирово поставят въпроса за ниските доходи и разочарованието от политиците.



В отговор на изразената неудовлетвореност от неглижирането на област Добрич от управляващи и бивши депутати, Настимир Ананиев, разяснява: “Всички сме свидетели, че в тази кампания през всички медии ни залива популистко говорене. Най-големите популисти са БСП и Марешки. Може би, за да не останат назад, в тази надпревара се включи и ГЕРБ. Призовавам хората да мислят трезво като гласуват“, казва Настимир Ананиев и допълва, че след като в Холандия разумът е надделял, той има надежда, че това ще се случи и у нас на 26 март. „Програмата ни е много добре премислена, има много работещи предложения. Тя е напълно изпълнима и не залага на популизъм като увеличение на пенсиите на 700 лева и заплатите на 1500 лева, защото това е в сферата на фантазиите“, допълва Ананиев. „А как да увеличим доходите? Ние от Реформаторския блок, имаме категорична позиция: чрез поддържане на ниски данъци, чрез решителна борба с корупцията на всички нива, чрез стимулиране на конкуренцията и подобряване на бизнес средата. Само дясноцентристко правителство може да води държавата напред и да започне борбата с корупцията“, акцентира Настимир Ананиев. "РБ ще се бори за приемане на най-важния закон - антикорупционния закон. Като народен представител в 44-тото НС ще настоявам за безкомпромисни мерки срещу корупцията и тези, които корумпират! Преборим ли се с това - тогава ще се повишат и заплатите, и пенсиите, ще имаме реални реформи във всички сектори", категоричен е той.

Устойчивият растеж и нормалната бизнес среда, запазването на плоския данък, са доброто решение за българската икономика, а не предизборното популистко говорене, пояснява водачът на листата на РБ за Добрички район и уточнява: „За работата на един народен представител се съди от неговите действия. Моето лично убеждение, е, че е важно какво си свършил за Добруджа, за района си, а не откъде си“, заявява Настимир Ананиев. С каквото съм се захващал, винаги съм го довеждал докрай, подчертава водачът на листата за Добрички район, като припомня, че Реформаторският блок се е оформил като център на автентичната десница, която обединява, а не разделя. Той призова хората да гласуват разумно на 26 март и да изберат № 21 в интегралната бюлетина.


Купуването и продаването на гласове е престъпление.