Лиляна Павлова: Ще направим пътя Одърци – Албена, довършваме АМ „Хемус”

Анализът на управленската програма, с която сме успешни и в двата мандата на кабинета „Борисов”, безспорно показа, че това е инфраструктурата, заяви в Добрич Лиляна Павлова. Тя участва в кръгла маса на тема: „Регионално развитие и пътища”. Новите приоритети на ГЕРБ са образование, доходи и привличане на инвестиции и здравеопазване.

Лиляна Павлова: Ще направим пътя Одърци – Албена, довършваме АМ „Хемус”

Лиляна Павлова изрази подкрепа за водача на листата на ГЕРБ за област Добрич Пламен Манушев и втория в нея – Живко Мартинов, като заяви, че и досега са работили екипно и ползотворно.




Министърът на регионалното развитие в управлението на Бойко Борисов подчерта, че в добрички регион са инвестирани около 100 млн. лв. за благоустрояване, а перспективите са да бъдат усвоени още 28 милиона в Добрич и 5 в Ген. Тошево за градска среда по ОП „Региони в растеж”. ГЕРБ предвижда запазване на ниските данъци, намаляване на бюрокрацията в помощ на бизнеса и преференции, когато той инвестира и създава работни места.

В подкрепа на бизнеса, за да развива туризъм, земеделие, хранителна и лека промишленост, какъвто е капацитетът на добрички регион, ще бъдат предоставени 2 бивши военни поделения за изграждане на бизнес зона. Заедно с добричкото летище, като карго терминал и балчишкото, което да обслужва туристи, ще се даде възможност за съживяване на икономиката.


За общинските пътища и в най-малките населени места, се създава специален фонд за пътна инфраструктура към Фонд ФЛАГ. 23 млн. лв. са осигурени по европейски програми за ремонт на пътя Варна – Добрич, ще направим и пътя Одърци – Албена, обеща Лиляна Павлова. За да има икономически растеж обаче, е предвиден ресурс от 2 млрд лева за довършване на магистрала Хемус. Изграждането й в рамките на един мандат е топ приоритет за ГЕРБ, защото без нея, няма шанс за развитие на Северна България.

Програмата за саниране трябва да продължи в следващите 10 години, защото сме последната държава в ЕС без обновен сграден фонд и най-неефективни енергийно, заяви Павлова. Това е социална програма, защото отива във всяко семейство и домакинство, подкрепя икономически малкия и средния бизнес, променя облика на градовете и плащаме с 50% по-малки сметки, каза още тя.

В сферата на здравеопазването ГЕРБ прави много важна инвестиция в размер на 160 млн. лв. в Спешната помощ. Всички 170 филиала в страната ще бъдат реновирани и снабдени с нови линейки, ще бъдат назначени и парамедици – това е т.нар. реформа в спешната помощ, подчерта Лиляна Павлова.


Купуването и продаването на гласове е престъпление.