3 победи за малките хандбалисти на Добруджа, спечелиха мач на нула

Хандбалните таланти на Добрич показаха много силна игра за възрастта си и уверено вървят към републиканските финали.

3 победи за малките хандбалисти на Добруджа, спечелиха мач на нула

Турнир по хандбал за момчета до 11 години от зона Черно море, която обхваща Североизточна България, се проведе в Шумен. В първенството участват 6 отбора - Добруджа, варненските Спартак и Локомотив, Шумен, Локомотив (Каспичан) и Камчия (Долни Чифлик).



На турнира в Шумен отборът от Добрич, воден от треньора Емил Иванов, изигра 4 мача и спечели 3 от тях. Добруджа победи Локомотив (Варна) с 24:8, домакина Шумен с 15:10 и Камчия с 19:0. В последния мач малките добруджанчета отстъпиха на основния си конкурент Локомотив (Каспичан) в един много оспорван двубой със 17:13.

Така след втория турнир в зона Черно море за хандбалисти до 11 години Добруджа е на второ място с 10 точки от 5 победи и 1 загуба. Лидер в групата е Локомотив (Каспичан) с 12 точки. Двата отбора ще се срещнат отново в пряка битка за върха на последния регионален турнир, който ще е в края на април в Кубрат. Първите два отбора от зоната ще се класират за републиканските финали за момчета до 11 години в Плевен през юни.

Второ място в Североизточна България заемат и юношите старша възраст на Добруджа. На турнир във Варна хандбалистите до 16 години, водени от треньора Джошкун Якубов, записаха победа и загуба. Добруджа надигра Кубрат и допусна поражение от Спартак (Варна).