Пробация за подпалвач на кола

Наказаха с пробация мъж, опитал да унищожи кола в Балчик.

Пробация за подпалвач на кола

Наказание пробация за срок от 6 месеца наложи Районен съд - Балчик на Асен А. от село Царичино за това, че на 6 септември миналата година е направил опит да унищожи лек автомобил, който бил паркиран в двора на къща в морския град. Мъжът решил да увреди колата, като използвал запалени дрехи, напоени с двигателно масло. От престъплението не са причинени имуществени вреди по независещи от извършителя причини. Автомобилът, на стойност 420 лева, не се е възпламенил, тъй като собственикът му успял да изгаси огъня.



До престъплението се е стигнало заради разногласия между подсъдимия и потърпевшия, свързани със сключена между двамата сделка за покупко-продажба на автомобилно ремарке.

За извършеното деяние мъжът ще търпи две пробационни мерки  -  задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 6 месеца, изразяваща се в явяване и подписване пред пробационния служител два пъти седмично, както и задължителни периодични срещи с пробационен служител за същия срок. Наказанието беше наложено, след като Районният съд одобри постигнатото между подсъдимия и прокуратурата споразумение. Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.