Красимир Янков: Всички мерки в програмата на БСП са с център човека

С амбицията сме не просто да спечелим тези избори, с амбицията сме да управляваме, заяви в Каварна водачът на листата на БСП в област Добрич.

Красимир Янков: Всички мерки в програмата на БСП са с център човека



Водачът на листата на БСП за България Красимир Янков представи днес в Каварна листата с кандидатите за народни представители  от осми добрички избирателен район.


"Днес си мисля, че в тази зала ни е събрала родината. Пред прага сме на избори - съдбоносни. Ние ще решим какво бъдеще ще имаме, какво бъдеще ще има държавата ни и как тя ще се грижи за нас хората, които живеем в нея. За нас, за БСП, за България трябва да престане асфалта да върви пред държавата", заяви Янков. Той добави, че държавата трябва да се грижи за хората - за младите, за тези без работа и за пенсионерите. Според него това не може да стане само с увеличението на доходите, трябва и да има гарантирана подкрепа за тези, които искат да работят за България и за тези, които искат да отгледат децата си тук. Красимир Янков заяви, че той заедно с листата поемат ангажимента да изпълнят всички мерки за стабилизация на работата на институциите и преудоляване а кризата във всички сектори. Той изрази убеждението си, че ако в България се осигурят равни условия с тези  в чужбина хората ще предпочетат родината, ще работят тук, но затова по негови думи трябва да има мотивирано управление с мисъл за бъдещето.


Втори от листата е Николай Колев - общински съветник в Балчик и общински председател на БСП - Балчик. "Нужна ни е убедителна победа, с която твърдо и решително да изпълним платформата, която сме подготвили.", заяви той.


Трети в листата е Даниел Йорданов - общински съветник в Добрич и заместник председател на партията в Добрич. "На 26 март ще празнувам двоен празник победата на БСП и рожденния ден на сина ми.", каза Йорданов.


Следващият кандидат за депутат в листата е Мая Димитрова - областен и общински председател на БСП. "Нека на тези избори всички заедно да докажем, че Община Каварна е червена.", заяви Димитрова и призова на 26-ти март всички граждани да гласуват за БСП и за промяната.


Следващите представени кандидати за народни представители бяха Светлин Колев, Кольо Колев, Дариела Вълканина, Боян Серкезов и Желка Керанова.


"Готови сме да поемем отговорността и всички мерки, които предвиждаме са с център човека. За нас важен е човекът, важни са хората. Държавата трябва да застане до тях“, каза политикът. По думите му в сферата на образованието категорично трябва да бъде отменен сега действащият закон. Красимир Янков заяви, че днес е посетил общинската болница в Каварна и според него държавата е тази, която трябва да подкрепя подобни медицински звена в страната. „Държавата е абдикирала от малките населени места. Ограничила е ресурсът и лимитите за такива болници. В Конституцията е записано, че всички имаме равен достъп до образование. Всъщност управлението на ГЕРБ прилага друго. Кампанийно се грижи за безопасността на хората, живеещи в малките населени места, в малките общини. А трябва да е първостепенна задача борбата с престъпността, за да е справедливо, за да има безопасност и сигурност, достойни старини. Кражбите на имущество се превърнаха в грабежи. Законът трябва да се прилага за всички“, допълни Красимир Янков. 

Той изрази позицията на БСП, че е партия, която отстоява интересите на нацията ни „от охраната  на границата ни  до грижата за малките деца“. Янков подчерта също, че външната политика на страната трябва да се прави в България и да се отстоява навън. Той посочи също, че в своята политическа дейност се води от гражданската си позиция, формирана от хора в различни общности. Затова днес Красимир Янков се е срещнал и е разговарял с жителите на село Българево и на квартал „Хаджи Димитър“ в Каварна. Посетил е и водеща земеделска фирма в района. „Тези, които ни представляват, трябва да знаят какви проблеми имат хората. Политиката трябва да е инструментът, който да борави за отстояване на интереса на хората. Така възприемам аз своята мисия“, заяви Красимир Янков и отбеляза, че това си има цена в личен план, но той е убеден, че България трябва да бъде променена.


Представянето на листата започна с изпълнение на химна на България и приключи с концерт на група "Грамофон".



Сред официалните гости на представянето на листата беше кмета на Каварна Нина Ставрева.


Купуването и продаването на гласове е престъпление.