Добрич се поклони пред паметта на загиналите за свободата на България

Стотици добричлии се стекоха на паметника на хан Аспарух, за да отдадат почит на загиналите за Освобождението на България.

Добрич се поклони пред паметта на загиналите за свободата на България


На честванията по случай 139 години от Освобождението на България от османско владичество присъстваха Йордан Йорданов - кмет на Община град Добрич, кап. първи ранг Георги Пенев - началник шаб на военноморски сили на Република България, Оксана Жерновая - консул на генералното консулство на руската федерация в град Варна, Детелина Николова - областен управител на област Добрич, Иво Пенчев - председател на Общински съвет град Добрич, членове на кметския екип, общински съветници, почетни граждани на град Добрич,  представители на политически партии и движения и граждани на града. Сред официалните гости беше  Румен Манов, дарил на нашия град уникална реликва от Добричката епопея.


"Свободата не се подарява, тя е индивидуална потребност, тя е избор и пътят към нея, преминаващ  през духовното израстване никак не е лек и все пак нека го извървим.", заяви в словото си кметът на Добрич Йордан Йорданов.



Паметта на загиналите за свободата на България беше почетена с едноминутно мълчание.


Издигнати бяха знамената на Република България, Европейския съюз и Добруджа.


Венци и цветя бяха поднесени на паметника на хан Аспарух и на Костницата на загиналите руски воини.