Назначиха нови четири служители по схема „Ново работно място 2015“

През месец Август 2016 г. „Авангард Персонал Консултинг“ ООД подписа договор за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014 - 2020“ по схема „Ново работно място 2015“.

Назначиха нови четири служители по схема „Ново работно място 2015“


В рамките на проекта бяха назначени четирима служители, подбрани от целевите групи по процедурата. Проектът включва общо 6 дейности: подбор и назначаване на крайни бенефициенти; Осигуряване на достъпна работна среда за хора с увреждания; оборудване и обзавеждане на новите работни места; организиране и провеждане на обучение по ключови компетентности; публичност и информираност; организация и управление. 

След стартирането на проекта фирмата – бенефициент подписа договор с подизпълнител за започване на ремонтни дейности с цел осигуряване на достъпна работна среда за хора с увреждания. Ремонтът продължи малко повече от месец и включваше адаптиране на работните пространства в съответствие с европейските норми за работни места за хора с намалена подвижност. 

Всички нови служители бяха включени в обучение по ключови компетентности. В продължение на почти три месеца те посещаваха курс по Ключова компетентност 2 „Общуване на чужди езици“ – Английски език. По този начин се целеше да се подобрят знанията по английски език, а също така и личностните умения на новоназначените лица. Предварително бе анализирано, че подобни знания и умения ще са им от най – голяма полза за ефективното изпълнение на служебните задължения, тъй като фирмата работи с международни партньори. Обучението премина според предварително утвърдена програма от 300 учебни часа, като 90 от тях бяха по теория, а останалите 210 по практика. Обучението завърши с изпит под формата на тест, който бе успешно издържан от всички и беше покрито ниво A1, A2 и B1 от Европейската езикова рамка. Те получиха сертификати, които удостоверяват придобитите знания и умения по Английски език.