Конференция на тема "Участието на младите хора в живота на общините" се провежда в Добрич

В Младежки център - Добрич днес започна конференция на тема "Участието на младите хора в живота на общините".

Конференция на тема "Участието на младите хора в живота на общините" се провежда в Добрич



Основен инструмент за работа в тази област е  ревизираната Европейска харта за участието на младите хора в местния и регионален живот, приета през месец май 2003 г. от Конгреса на местните и регионални власти на Съвета на Европа. Това е инструмент за насърчаване и подобряване на пълноценното младежко участие на местно и регионално ниво в Европа.

По време на конференцията се разглеждат :
• Правото на глас като начин за участие на младите хора - представено от Калина Георгиева - секретар Община град Добрич;
• Равноправното участие на младите хора в обществените процеси - ролята на младежките организации - представени от младежки организации, ученически и студентски съвети и НПО;
• Тематичен уоркшоп във връзка с ангажирането на младите хора в планирането на действия заедно с местните власти.

Конференцията ще продължи и на 24 февруари с теми като: Ролята на обществените организации в живота на младите хора, както и въпроси, свързани с първото българско председателство на Съвета на Европейския съюз 2018г., представени от Милена Николова от Областен информационен център - град Добрич.

Конференция "Участието на младите хора в живота на общините" се организира по проект BG06-102 "Младежки център Добрич - Вашето утре", с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.