Община Добричка с проект за подобряване базата на кухненски блок в Домашен социален патронаж

Общинските съветници дадоха съгласие на Община Добричка за кандидатстване с проектно предложение "Подобряване материалната база,чрез доставка и монтаж на ново професионално оборудване и обзавеждане на кухненски блок в ДСП в община Добричка", пред Фонд "Социална закрила".

Община Добричка с проект за подобряване базата на кухненски блок в Домашен социален патронаж

Фонд "Социална закрила" е второстепенен разпоредител с бюджетните средства към министръра на труда и социалната политика. Фондър финансира проекти, свързани със социалното включване и подобряване качеството на живот на целевите групи и създаващи  възможност за предоставяне на нов вид социална услуги в общността, подобряване условията на живот в специализираните институции в това число и материалната база. Бюджетът на одобреното проектно предложение включра средствата, които ФСЗ осигурява (90%) и собствен принос (минимум 10 %) на Бнефициента.



Община  Добричка ще поеме ангажимент за осигуряване на необходимото съфинансиранев размер на 10% от общата стойност на проекта или до 3000 лева за сметка на бюджета на община Добричка.