По 4 000 лв. ще получат футболните клубове в община Добричка

На днешното заседание на общински съвет на Община Добричка беше разгледана докладна записка относно финансирането на футболните клубове на територията на общината за пролетния полусезон на 2017 година.

По 4 000 лв. ще получат футболните клубове в община Добричка

Докладната записка е внесена от председателите на футболните клубове и кметовете на населените места. Решението беше оспорено от общинските съветници с аргументите, че се финансира само футбола за сметка на другите спортове. Кметът на Община Добричка заяви, че средствата, които се заделят ежегодно отиват само и единствено за футбола, защото това е спорта, който се подкрепя от феновете и за сега други спортове на територията на общината не се развиват. И за да докаже, че Община Добричка не толерира само футбола, кметът сподели, че в най-скоро време ще бъде организирана Общинска спартакиада, в която ще бъдат включени спортове като шах, волейбол, лека атлетика със средствата, които ще останат след като бъде финансиран футбола.



Общинския съвет прие с пълно единодушие да бъдат отпуснати средства за издръжката на футболните клубове на територията на общината. Всичките 9 клуба - ФК"Орловец-2008" с. Победа, ФК "Добруджанец" с. Овчарово, ФК "Устрем Д" с. Дончево, ФК "Христо Ботев" с. Стожер, ФК "Спортист - Стефаново", ФК"Искра - 41"с. Бенковски, ФК "Левски-2012" с. Карапелит и ФК "Вихър - 2013" с. Бранище ще получат финансиране в размер на 4 000 лева. В края на всеки полусезон ръководствата на футболните клубове ще трябва да внасят информация за спортната си дейност.